Nyitólap
Akciós termékek
Újdonságok
 
A webáruház használata

 

Kérjük minden régi, és új partnerünket, hogy regisztráció illetve megrendelés előtt figyelmesen olvassák el Általános Szerződési Feltételeinket. A fentiek elmúlasztásából eredő panaszt illetve reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
 
Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban  az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk készséggel rendelkezésére áll!
 

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a www.lupibt.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A Lupi Bt. nem vállal felelősséget semmilyen, a www.lupibt.hu weboldalon található adatokra való támaszkodásból (alapozásból) eredő károkért (bíztatási kár), legyen az közvetlen vagy szükségszerűen bekövetkező (beleértve a vállalat/személy profit-, üzlet és/vagy jó hírének elvesztését). A felhasználó köteles a termék rendeltetésszerű használatára. Cégünk semminemű felelősséget nem vállal a nem rendeltetésszerű használatból eredő halál, sérülés, vagy maradandó egészségkárosodás esetén.


 
A Szolgáltató:
1. A LupiBt.hu online áruházat a Lupi Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság működteti. (A továbbiakban: "Szolgáltató".)
2. A Szolgáltató székhelye: 2461 Tárnok, Tompa utca 10.
3. A szolgáltató telephelye: 2461 Tárnok, Dózsa György út 49.

A szolgáltató adatai:
1. Cégjegyzékszám: 13-06-014999
2. A szolgáltató adószáma: 24489209-2-13
3. Bankszámlaszáma: 10403136-50526649-83661005 (K&H BANK)
4. A szerződés nyelve: Magyar
5. Elektronikus ügyfélszolgálat: info@lupibt.hu
6. Telefonos ügyfélszolgálat:   Tel: +36 23 388-167,  Fax: +36 23 585 016,   Mobil: +36 30 832 5338 /  +36 30 832 4760

A szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül, nem kerül iktatásra, a vásárlás feltételeinek elfogadásával a szerződést a vásárló egyértelműen elfogadottnak tekinti.

Egyéb információk:
Vásárlóink a webáruházunkban található termékek főbb jellemzőiről azok információs oldalain tájékozódhatnak részletesen. A termékleírások és egyéb informatív adatok  vonatkozásában, azok esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. A termékekhez kapcsolódó fotók 99%-ban a valós terméket mutatják, de helyenként előfordulhatnak eltérések a gyártók által bevezetett új csomagolások, vagy egyéb, a termékek megjelenését/tartalmát esetlegesen befolyásoló változtatások miatt.  Ilyen esetekből eredő problémákért felelősséget nem vállalunk! Természetesen minden megrendelés esetén a lehető legkörültekintőbben igyekszünk eljárni vevőink megrendeléseinek feldolgozásakor az esetleges félreértések minél hatékonyabb elkerülése, kizárása érdekében! Azon termékek esetében ahol "0" vagy "1" forint szerepel a termék mellett, természetesen nem vásárolhatóak azon értéken! Az ilyen termékek mindig beárazás alatt állnak.
Az aktuális árról érdeklődjön telefonon!

A webáruház használata

1.    A megrendeléseket leadni a lupibt.hu internetes áruházban elektronikus úton lehetséges.
2.    Áruházunkban csak a regisztrált partnereink  tudnak rendelni, vásárolni.
3.    Regisztrálás után, partnereink az oldal további használatakor a személyesen hozzárendelt árakat fogják látni, ill a rájuk vonatkozó árlistát le tudják tölteni.
4.    Online áruházunkban megrendelni azon termékeket lehetséges, amelyeket a kosárba tett. A kosár tartalmát bármikor módosíthatja, törölheti. Mielőtt elküldi megrendelését, ellenőrizze a kosár tartalmát, majd a „megrendelem” gombra kattintva indíthatja el.
5.    Visszaigazolás: Az Ön által leadott megrendelést, minden esetben az általunk küldött rendelés felvétel    igazolása, melyben a szállítási költséggel kiegészített, teljes fizetendő  összeg is szerepel, tesz érvényessé.
6.    A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására.
7.    A szolgáltató és megrendelő között írásos szerződés köttetik, amelyet szolgáltató elektronikus rendszerében tárol.
8.    Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja
9.    A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 
A megrendelt termék fizetési módjai és szállítási költségei

Fizetési módok:
 
1. Utánvétel
2. Előreutalás
3. Átutalás (Kizárólag előzetes megbeszélés alapján)
4. Készpénz, személyes átvétel esetén telephelyünkön
5. Készpénz, saját autónkkal történő kiszállítás esetén (Kizárólag előzetes megbeszélés alapján)

Szállítási módok:
1. Futárszolgálat - A szállítási díjakról érdeklődjön e-mailen vagy telefonon!
2. Kiszállítás saját autóval
3. Postai csomag
4. Személyes átvétel telephelyünkön.

 
Tudnivalók telephelyünkön történő átvétel esetén:
Telephelyünkön történő átvétel esetén szállítási, csomagolási díjat nem számítunk fel
A személyes átvétel csak előzetes időpont egyeztetést követően, az alábbi címen történhet:
2461 Tárnok , Dózsa György út 49.
 
Tudnivalók átutalás esetén:
A termék/termékek hiánytalan állapotban történő átvételét követően a számla értékét banki átutalással kiegyenlíti a számlán szereplő határidőn belül. Késedelmes teljesítés esetén az érvényes jegybanki alapkamat kétszeresét számítjuk fel!

Bankszámlaszámunk: 10403136-50526649-83661005 (K&H BANK)

 
Tudnivalók előreutalás esetén:
A megrendelést követően, előre egyeztetett esetben a számla értékét még a kézbesítés/szállítás előtt kiegyenlíti banki átutalással, a 2. pontban megtalálható bankszámlaszámunkra.

Tudnivalók utánvétel esetén:
A megrendelt terméket a csomag átvételekor a kézbesítőnek kell kifizetni.(Posta/Futárszolgálat)
A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számla és az esteleges garancia levelet a csomag tartalmazza.
Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.
Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
 
Ügyintézés
 
Minta:
Mintát csak és kizárólag számlán tudunk biztosítani. A korábbi szállítólevélen kiírt mintalehetőség megszűnt. A minta termékek visszavásárlása, a visszavételi feltételekben megadottak szerint történik. (28 munkanapon belül). A próbalehetőség továbbra is rendelkezésre áll telephelyünkön, előzetes megbeszélés alapján.
 
Méretcsere:
Az értékesítéstől számított 28 napos határidőn belül lehetőséget adunk Önöknek, hogy egy adott - még nem használt és értékesítésre alkalmas - áru adott méretét egy mérettel nagyobbra vagy kisebbre cserélje. Amennyiben nem tudjuk a kért méretet biztosítani, a termék árát visszatérítjük, maximum 28 napon belül.
 
Visszavétel, visszatérítés:
Az értékesítéstől számított 28 napos határidőn belül lehetőséget adunk Önöknek, hogy egy adott - még nem használt és értékesítésre alkalmas - árut visszahozzanak. Visszavétel csak az importőr, majd cégünk visszaigazolása után történik. A kezelési költség mértéke a termék nettó értékének 5,5%-a, a 30. naptári napon túl a 16%-a. Az árucikket csak az eredeti csomagolásban, az eredeti garanciális okmányokkal, sértetlen, használatlan állapotban áll módunkban visszavásárolni. Az elállásból eredő összes költség a vevőt terheli. A visszatérítés, a szállítási költségre nem, kizárólag a termék vételi árára vonatkozik. Visszáru csomagfelvét (2015.07.01-től) alapdíj + 800 Ft, Csomagcsere esetén alapdíj + 300 Ft (Nettó árak!) 
 
Minőségi kifogások: Elbírálása a mindenkori törvényi előírások és határidők betartásával az importőr által történik, egyes esetekben akár 2-3 hetet is igénybe véve. A minőségi reklamációkra a jogszabály, a jogi személyek közötti gazdasági cselekmények esetében, 6 hónap szavatosságot ír elő. Téves tehát a garancia, mint jogorvoslat kérése illetve a 6 hónapnál hosszabb szavatosság alkalmazása. A Szavatosság nem vonatkozik, - ha már használatba vették a terméket - a húzózárakra, patentokra, csatokra, gombokra. Minden reklamáció alapja a kitisztított termék. Ruházatot Csak mosott, vegytisztított állapotban, cipőt szennyeződésmentesen (a talpán is) és szellőztetve veszünk át. A piszkos elhanyagolt terméket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítjuk. A szavatosság érvényesítésének alapja a kárelhárítási kötelezettség betartása. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a karbantartási tevékenységet el kell végezni, hanem azt is, hogy a hiba észlelésekor a ruha, cipő vagy eszköz használatát fel kell függeszteni, mert a további használat növeli a hiba mértékét és teljesen selejtté teheti a kifogásolt eszközt. Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy a kötelező napi karbantartás valamint a nem megfelelő használat a szavatossági jogosultság elvesztésével jár. Kérjük, hogy a reklamációkkal kapcsolatosan levelünkben leírtakat minden esetben betartani szíveskedjenek. Nyomatékosan kérjük viszonteladó partnereinket, hogy várják meg az elbírálási folyamat végét, és szakvélemény nélkül ne adjanak helyettesítő terméket, illetve cseredarabot a vevők részére! Az elbírálás végeredménye lehet javítás, csere, vagy a termék árának visszatérítése, ám ez csak abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre a csereméret. Mivel a garancia a használatba vétel időpontjától számít, ezért kérjük tisztelt partnereinket, hogy a saját maguk által a vevő részére kiállított bizonylat másolatát is szíveskedjenek mellékelni a termékhez, ezzel igazolva az eladás dátumát.
 
Futárszolgálat, kiszállítás:
2012.08.23.-tól, a G4S Készpénzlogisztikai Kft.-vel együttműködve végezzük a csomagok kézbesítését. 2015.07.01-tól új szerződött futár partnerünk a GLS. Kérjük, hogy a küldemény átvételénél a csomagok sértetlenségét minden esetben ellenőrizzék, és az esetleges sérülés tényét az átvételi okmányra ráírni szíveskedjenek. A futár nem kötelezhető a tételes átadásra! Áruhiányra, számlázásra vonatkozó reklamációt a csomag kézhezvételétől számított maximum 48 órán belül fogadunk el, melyet a fuvarlevéllel igazolni szükséges. A szállítási költség minden esetben a megrendelőt terheli. A saját autónkkal történő kiszállítások, valamint a személyes átvétel továbbra is a megszokott módon történik. A küldemény átvétele egyben a kiállított számla befogadását is jelenti. A futárszolgálat alapdíja nettó 850 Ft, utánvétel esetén nettó 1100 Ft. A csomag(ok) súlyától függően a végösszeg természetesen változik. Postai csomagként való kézbesítésre, csak kizárólag előzetes egyeztetést követően van lehetőség, a mindenkori postai árakat figyelembe véve. A szállítás költségének számítása darabszám alapján történik, egy doboz maximális súlya 40 kilogramm. Postán érkező utánvétes, vagy portós visszáru csomagot cégünk nem vesz át.

A GLS hatályos üzleti feltételei (kattintson!)Megrendelések:
Kérjük Önöket, hogy megrendeléseiket munkanapokon 9.30 óráig szíveskedjenek leadni irányunkba. Módosítási igényüket, adott nap 10.00 óráig fogadjuk. A 10.00 óra után érkező megrendeléseket, és módosítási igényeket csak a soron következő munkanapon tudjuk teljesíteni. A megrendelő űrlap „egyéb üzenet” rovatát minden esetben figyelembe vesszük a megrendelés feldolgozása során. A hibásan leadott megrendelésekért cégünk nem vonható felelősségre, és az ezen okból adódó esetleges többletköltségek megtérítésére sem kötelezhető. Amennyiben van visszaküldendő áruja, azt is az egyéb üzenetben szükséges jelezni. Megrendelést csak írásos formában fogadunk el (Webáruházi megrendelés, esetleg E-mail/  Fax melyre nem vállalunk időgaranciát).  A beérkezett megrendelést minden esetben visszaigazoljuk! Amennyiben a megrendelést követően nem kap visszaigazolást, kérjük keressen minket telefonos elérhetőségünkön. 
 
Egyedi megrendelések:
Az alábbi szabályzat, az importőrnél raktárkészleten nem levő, egyedi megrendelést igénylő termékekre vonatkozik. A rendelendő áru pontos cikkszámával és megnevezésével (és esetleges méretével) kell igényét részünkre írásos formában az info@lupibt.hu címre, vagy a 06 (23) 585-016 faxszámra elküldeni. Felhívjuk figyelmüket, hogy ez csak és kizárólag írásban történhet (e-mailben, vagy az erre rendszeresített megfelelően kitöltött megrendelőlapon keresztül). Ezt követően a megrendelést továbbítjuk az importőr felé, aki visszaigazolja a várható szállítási határidőt, melyet továbbítunk a megrendelőink felé. A megrendelést ezt követően módosítani, lemondani csak az importőr előzetes írásbeli hozzájárulása esetén lehetséges. Az ajánlat elfogadása, vásárlási kötelezettséget von maga után, valamint a fentiek szerint megrendelt termékek visszáruként való visszavételére, méretcseréjére nincs lehetőség.

Szitanyomás, hímzés:
Szitagyártás és két év tárolás színenként 10.000 Ft + Áfa
Nyomósablon kiadása színenként 6.000 Ft + Áfa
Nyomatok: bonyolultságtól függően, egyedi árajánlat alapján.
A fenti árak tájékoztató jellegűek. Hímzésre kérem kérje egyedi ajánlatunkat.
A hímezni illetve szitáztatni kívánt termékek ára előre fizetendő!
 

Méretcsere formanyomtatvány letöltése.
Visszavételi formanyomtatvány letöltése.
Minőségi reklamációs formanyomtatvány letöltése. 
Rendeléstől való elállás


A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást 45/2014 ( II.26 ) kormányrendelet tartalmazza.

1. A 45/2014 ( II.26 ) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül.

2. Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetében a rendelés személyes átvételének időpontja, házhozszállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak.

3. A sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza a Szolgáltató posta címére Lupi Bt. - 2461 Tárnok, Dózsa György út 49. és 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát a kezelési költség figyelembe vételével. Előzetes egyeztetés után tudunk futárt is küldeni a csomagért.

4. A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.

5. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

6. Ha a kiszállítás ingyenesen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a vissza szállítás költségét.

7. Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen Szolgáltató részére visszajuttatni, Szolgáltató nem vállalja a termék visszavásárlását.

8. Az elállási jog nem vonatkozik a következő termékekre: szemöblitő palack, krémek, egységcsomagos termékek, stb.

A törvény további részletei megtekintése itt. (hivatkozás a törvény teljes terjedelmére):
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt Szolgáltató díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól.

A szolgáltató megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadók.

A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen

személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.
 
Adatkezelés

Az webáruház használata során a Szolgáltató részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az az alvállalkozója Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez szükséges. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

Ezen adatokat Szolgáltató kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített  adatokat a Szolgáltató mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Szolgáltató bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető az Ügyfélszolgálati elérhetőségek  valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@lupibt.hu


Egyéb rendelkezések

1. A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet amelyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

2. A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.

3. A felhasználó az  önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

4. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

5. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

6. Webáruházunk megrendeléseit a G4S Készpénzlogisztikai Kft teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kézbesítést kísérel meg ha ez nem sikerül, a csomag visszakerül a feladó részére. Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

7. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a kézbesítőnek! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

8. Fogyasztói panaszügyintézés írásban történik, az info@lupibt.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez címen, valamint a Szolgáltató ügyfélszolgálatán.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.
 
Cookiek (sütik) használatának szabályzata


1. Cookiek használatának szabályzata

Ez a szabályzat a Tortechnik Magyarország Kft (társasági székhelye: 2011 Budakalász, Szentendrei út 3-5.), a továbbiakban: Tortechnik Magyarország által mûködtetett weboldalak cookie-jaira vonatkozik.

2. Mik a cookie-k?

A cookie egy kisméretû fájl, mely csak betûket és számokat tartalmaz, és ami egy felhasználó számítógépén, mobiltelefonján vagy egyéb, Internetes hozzáférést biztosító eszközén tárolható. A cookie egy információcsomag, amelyet az adott webszerver küld a böngészõnek, majd a böngészõ visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A sütik „passzívak”, azaz nem tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat (spyware), valamint nem férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz.

3. Mire használhatóak a cookie-k?

Ezek a fájlok lehetõvé teszik a felhasználó Internetezésre használt eszközének felismerését, és ezáltal releváns, a felhasználó igényeihez igazított tartalom megjelenítését. A sütik a felhasználó számára egyszerûbb böngészést biztosítanak, és elõsegítik, hogy az Tortechnik Magyarország a felhasználó számára minél kényelmesebb szolgáltatásokat nyújtson. Ezek közé tartoznak az online adatbiztonsággal kapcsolatos igények, a vevõi kosár vagy a releváns reklámok. Ugyanakkor bizonyos – anonim – statisztikák elkészítéséhez is használhatóak, melyek értékes információkkal szolgálnak az Tortechnik Magyarország-nak a felhasználók oldalhasználati szokásaival kapcsolatosan. A kapott statisztikai eredményeket felhasználva tudjuk az oldal szerkezetét és tartalmát az igényeknek megfelelõen alakítani, mindezt a felhasználók anonimitásának megõrzése mellett.

4. Milyen cookie-kat használunk?

A Tortechnik Magyarország kétféle sütit használ: idõszakosat valamint állandót. Elõbbiek olyan ideiglenes fájlok, melyek a bejelentkezett idõszak végéig vagy az alkalmazás (böngészõ) bezárásáig maradnak a felhasználó eszközén. Az állandó cookie-k pedig a paraméterükben meghatározott ideig (vagy manuális törésükig) vannak jelen a felhasználó eszközén.

5. Mire használja a cookie-kat a Tortechnik Magyarország weboldalala?

Egy látogatás során a weboldal a következõ célból helyezhet el cookie-kat a felhasználó Internetezésre használt eszközén:
- Weboldal teljesítménymérés
- Böngészés-elemzés
- Feliratkozási szokások mérése
- Megfelelõ termékek ajánlása
- Releváns reklámszolgáltatások megjelenítése

6. Tartalmaznak a cookie-k személyes adatokat?

A legtöbb süti hatékony mûködéséhez semmilyen személyes jellegû adat nem szükséges. Ennek megfelelõen az esetek döntõ többségében a cookie nem azonosítja az adott felhasználót. A cookie-k használata során összegyûjtött személyes adatok kizárólag olyan célból használhatók fel, hogy bizonyos funkciók használatát megkönnyítsék a felhasználó számára. Ezek az adatok olyan módon vannak tárolva, hogy azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá.

7. A cookie-k törlése

A weboldalak eléréséhez használt böngészõprogramok alapértelmezett esetben engedélyezik a sütik elhelyezését az eszközre. Ezek a beállítások azonban megváltoztathatók úgy, hogy a cookie-k automatikus kezelését a böngészõ blokkolja, vagy minden esetben értesíti a felhasználót, ha az eszközre cookie-t küldtek. A sütik kezelésére vonatkozó információk a böngészõ beállításai között találhatóak. Fontos tudni, hogy a cookie-k használatának tiltása/korlátozása negatívan befolyásolhatja az oldal bizonyos funkcióinak mûködését.

8. Miért fontosak a cookie-k az interneten?

A cookie-k az Internet hatékony mûködésének központi elemét képezik, hiszen hozzásegítik a felhasználót a kényelmes böngészéshez, az általuk megismert igények és érdeklõdési körök révén. A sütik korlátozása, vagy tiltása lehetetlenné teheti bizonyos weboldalak használatát.
A cookie-k korlátozása, vagy tiltása nem jelenti azt, hogy Ön többé nem kap online reklámokat; mindössze annyit ér el ezzel, hogy a megjelenõ reklámok nem veszik figyelembe a böngészési szokásait, így nem igazodnak igényeihez és érdeklõdési köréhez.
Néhány példa a sütik használatára (melyekhez nem szükséges egy felhasználó azonosítása egy felhasználói felület segítségével):

• A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
• A felhasználó érdeklõdési köre szerint kialakított ajánlatok.
• Jelszavak megjegyzése.
• Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szûrõk megjegyzése (family mode opciók, safe search funkciók).
• Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerû korlátozása a felhasználó részére adott weboldalon.
• A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
• Analitikai jellemzõk mérése és optimalizálás. Egy weboldal forgalmának mérése, a letöltött tartalom vizsgálata, valamint annak meghatározása, hogy a felhasználó honnan érkezett a weboldalra (pl.: keresõn keresztül, közvetlenül, más weboldalról, stb.). A weboldalak azért végzik ezeket a látogatottsági elemzéseket, hogy a felhasználók számára minél jobbá tegyék az oldalt.

9. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezõk

A cookie-k egyszerû szöveg típusú formátumot használnak, nem kódrészletekbõl állnak, így nem futtathatók automatikusan. Következésképp, nem másolhatók és nem feleltethetõk meg más hálózatokban az újrafuttatáshoz. Mivel ezeket a funkciókat nem képesek ellátni, így nem tekinthetõek programoknak (így vírusoknak sem).
A sütik azonban használhatók negatív célokra is. Mivel a felhasználó igényeire és navigálási elõzményeire vonatkozó információkat tárolnak, így egy adott weboldalon akár spyware-ként is használhatók. Ennek megfelelõen számos antivírus program a cookie-kat folyamatosan törlésre ítéli a különféle számítógép-átvizsgálási folyamatok (teljes rendszervizsgálat, valós idejû védelem, stb.) során.
Általában a böngészõkben olyan adatbiztonsági beállítások vannak, melyek lehetõvé teszik adott oldalak által elhelyezett cookie-k szintû elfogadását, azok érvényességi idejének meghatározása és automatikus törlése mellett.
A cookie-khoz kapcsolódó egyéb biztonsági vonatkozások:
Mivel a személyazonosság védelme fokozottan fontos és minden Internetes felhasználó alanyi joga, ezért tudni kell, hogy a sütik használata során milyen aggályok merülhetnek fel. Mivel a cookie-kon keresztül folyamatosan áramlik az információ a weboldal és a böngészõ között mindkét irányba, így ha egy támadó (hekker) beavatkozik az adattovábbításba, úgy a süti által tárolt információk lekövethetõk. Amennyiben a böngészés kódolatlan Internet-elérési hálózaton keresztül történik (pl. megfelelõ titkosítással nem rendelkezõ WiFi hálózat), úgy a támadás valószínûsége jelentõsen megnõ.
További – cookie-k felhasználásán alapuló – támadási felületet szolgáltathatnak a sütik szerver oldali beállítási hiányosságai. Ha egy weboldal nem követeli meg a böngészõtõl, hogy az kizárólag kódolt csatornán keresztül kommunikáljon, úgy a támadók ezt a biztonsági rést kihasználva információkat nyerhetnek ki a sütikbõl. A támadók a kinyert adatokat más weboldalakhoz való – illetéktelen – hozzáféréshez használhatják fel. Emiatt lényeges, hogy figyelmesen megválasszuk a legmegfelelõbb személyes adatvédelmi módszert.
Tanácsok a cookie-kon alapuló biztonságos és felelõsségteljes navigáláshoz:
Mivel a legnagyobb és leglátogatottabb weboldalak használnak sütiket, így ezek jelenléte/használata szinte kikerülhetetlen. A cookie-k teljes letiltása esetén a felhasználó nem tud használni számos népszerû oldalt, mint például a Youtube, a Gmail, a Yahoo és számos egyéb oldal.
Az alábbi néhány tanács segítséget nyújt a cookie-k engedélyezése mellett is biztonságos és gondtalan böngészéshez:

• Szabja személyre a böngészõ beállításait a cookie-kra vonatkozóan úgy, hogy azok használata az Ön számára még kényelmes Internetezést biztosítva is biztonságos legyen.
• Ha számítógépét csak Ön használja, úgy hosszabb lejárati idõt is beállíthat a böngészési elõzmények rögzítésére, illetve a személyes adatok eltárolására vonatkozóan.
• Amennyiben számítógépét megosztja másokkal, akkor érdemes a böngészõ által megjegyzett adatokat minden használatot követõen törölni (létezik automatizált megoldás, amely a program bezárásakor automatikusan elvégzi a törlést). Ezáltal lehetõsége van arra, hogy biztonságos keretek között látogasson meg olyan oldalakat, melyek cookie-kat helyeznek el a számítógépen.
• Rendszeresen frissítse a kémprogramok elleni programok adatbázisát.
Sok esetben a kémprogramok ellen védõ szoftverek valós idõben figyelik a böngészést és figyelmeztetnek, amennyiben nem biztonságos oldalt kíván betölteni a felhasználó (adott beállítás mellett akár automatikusan blokkolhatják azok betöltését). Ennek a szolgáltatásnak köszönhetõen a felhasználó nem, vagy csak szánt szándékkal, juthat el olyan oldalra, ahol potenciális veszélynek (kibertámadásnak) van kitéve. Éppen ezért fontos, hogy böngészõje és antivírus programja is mindig az elérhetõ legfrissebb verziójú legyen.

A támadások jelentõs hányada a böngészõ biztonsági résein keresztül történik. Minél régebbi verziójú egy böngészõ, annál több ilyen gyenge pont található meg benne.
Mivel szinte minden nagyobb hazai és nemzetközi weboldal használ cookie-kat, így használatuk szinte elkerülhetetlen. Amennyiben ismeri a sütik alapvetõ mûködési mechanizmusát, úgy el tudja végezni azokat a beállításokat, amelyek mellett kényelmesen, ugyanakkor biztonságosan tud böngészni az Interneten.

A cookie-k tiltását vagy visszautasítását csak bizonyos – nehezen hozzáférhetõ és használható – weboldalak alkalmazzák. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a sütik tiltása nem jelenti azt, hogy Ön többé nem kap/lát online reklámokat az egyes weboldalakon.
A széles körben használt böngészõprogramokban elérhetõ olyan beállítás, amely lehetõvé teszi adott cookie permanenst elutasítását. Ezen kívül akár az is beállítható, hogy csak adott weboldaltól fogadjon el a számítógép sütiket. A sütik letiltása nyomán akár az is megtörténhet, hogy nem hagyhat kommentet egy adott weboldalon.
Manapság már minden széles körben használt böngészõ lehetõséget kínál a sütikezelés személyre szabására. Ezek a beállítások a böngészõben rendszerint az „Opciók” vagy „Beállítások” menün belül találhatók.
 

10. További hasznos linkek
Az alábbi oldalakon többet is megtudhat a cookie-król és azok felhasználásáról:
http://www.allaboutcookies.org/
Az alábbi oldal pedig részletesen taglalja az online adatvédelmi és viselkedés alapú hirdetési formákkal kapcsolatos tudnivalókat:
http://www.youronlinechoices.com/hu/

Webáruház használata | Szállítási információk | Általános Szerződési Feltételek | Adatkezelési nyilatkozat | A Szerzői jogvédelemről

Lupi Bt. - Munkavédelem | 2461 Tárnok, Dózsa Gyögy út 49., Tel:(+36) 23-388 167, Fax:(+36) 23-585 016, Mobil:(+36) 30-234 4541, (+36) 30-832 4760, E-mail: info@lupibt.hu
design-webmaster: Kreátor | powered by Bitbox